مروری بر داروها و واکسن های مورد استفاده در درمان و پیشگیری بیماری کووید-19

سیده ام البنین بنی هاشمی امام قیسی1، فرزانه محمدی فارسانی2*

1-گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نفش جهان، اصفهان، ایران

2-گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نفش جهان، اصفهان، ایران

درحال حاضر هیچ داروی خاص مؤثر و اثبات شدهای، برای بیماری کووید-19 در دسترس نیست. داروهای مختلف اثرات متفاوتی روی بیماران مبتلا به کووید دارند و سودمندی بالقوه یا مضر بودن داروها و واکسنهای پیشنهادی برای این بیماری نیاز به بحث و بررسی کاملتری دارد. بیماری عفونی کووید-19 که توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می شود، به یک بحران جهانی تبدیل شده است و سازمان جهانی بهداشت آن را یکی از نگرانیهای جهانی اعلام کرده است. این موضوع به دلیل تبدیل این اپیدمی به پاندمی و عدم دسترسی به دارویی که از ابتلا به این بیماری جلوگیری نماید حائز اهمیت است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی داروها و واکسنهای پیشنهادی برای مقابله با ویروس کرونا و بیان مزایا و معایب هرکدام از آنها میباشد. مطالعه حاضر یک مطالعه مروری می باشد و اطلاعات آن با برررسی مقالات علمی پژوهشی و مروری بدست آمده از طریق جستجو درپایگاههای دادههای معتبر علمی از قبیل Google Scholar،  Scopus و SID جمع آوری شده است. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که برای درمان کووید-19 و بیماریهای ناشی از عفونت توسط انواع جهش یافته ویروس کرونا، هنوز داروی قطعی وجود ندارد اما داروهایی مانند فایپیروایر و رمدسیویر در بهبودی بیماران و کاهش زمان نقاحت آن مؤثر هستند. به علاوه، همچنان مهمترین نکته برای مبتلا نشدن به این بیماری رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله شستشوی مداوم دستها، زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی است. در حال حاضردرمان قطعی برای درمان بیماری کووید-19 وجود ندارد و مهمترین راه پیشگیری از این بیماری نیز رعایت پروتکلهای بهداشتی میباشد.

واژگان کلیدی: بیماری کووید-19، درمان، واکسن کووید، رمدسیویر، فایزر، آسترازنکا، مدرنا

درمان کریسپری

چ سپتامبر 1 , 2021
مروری بر سیستم CRISPR/CAS محمد عرفان یزدانی1،حمید رضا امینی2* 1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نفش جهان، اصفهان، ایران 2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نقش جهان، اصفهان، ایران چکیده با گسترش حوزه تحقیقات میکروبیولوژی، یک ابزار جدید ویرایش ژنوم از خصوصیات […]