درمان کریسپری

محمد عرفان یزدانی1،حمید رضا امینی2*

1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نفش جهان، اصفهان، ایران

2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نقش جهان، اصفهان، ایران

با گسترش حوزه تحقیقات میکروبیولوژی، یک ابزار جدید ویرایش ژنوم از خصوصیات زیستی باکتری ها حاصل شد که با سادگی و تطبیق پذیری بیشتر نسبت به روش های قبلی به ویرایش دقیق ژنوم میپردازد. این تکنیک جدید، که به اختصار CRISPR نامیده می شود منجر به گسترش سریع تحقیقات در حوزه زیست پزشکی بخصوص در رابطه با بیماری های خاص نظیر سرطان و مدلینگ آن با استفاده از ویرایش هدفمند ژن ها شده است. در این مقاله به نحوه عملکرد روش CRISPR در ویرایش هدفمند ژنوم پرداخته میشود.  در کل ستفاده از این تکنولوژی در درمان بیماری ها زمانی موثر و کارامد خواهد بود که اجزا این سیستم CRISPR روز به روز بهینه شده و از یک طرف امکان ایجاد برشهای نابجا در ژنوم سلولها را کاهش و از طرف دیگر بازدهی تغییرات هدفمند ژنوم را در زمان انتقال آن به سلول با استفاده روش های مختلف انتقال ژن افزایش دهد.

واژگان کلیدی : کریسپر، ژنوم، توالی یابی

نانوذرات در داروسازی

چ سپتامبر 1 , 2021
نانوذرات، روش‌های سنتز و آماده‌سازی جهت ورود به مقیاس بالینی هما کاظم‌زاده1، هومن محمودی ازناوه2* 1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، موسسه آموزش عالی نفش جهان، اصفهان، ایران 2-گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران چکیده  نانو فناوری به‌عنوان یکی از حوزه‌های پیشران، پیشرفت‌های بسیاری را […]